Je auto naar de autosloop

Wil jij van je auto af omdat je auto erg veel schade heeft of zelfs total loss is dan kan je de auto altijd nog naar de autosloop brengen. Schade aan je auto is natuurlijk erg vervelend en al helemaal als er zoveel schade is dat je die niet kunt laten repareren. Je noemt zoiets dan economisch total loss. Het kan ook voorkomen dat de dagwaarde van je auto lager ligt dan de reparatie kosten. Op zo een moment heeft het dus niet zoveel zin om je auto te laten repareren. In deze blog krijg je meer informatie over wat er precies gebeurd binnen een autosloop. 

Je auto naar de autosloop 

Als je auto zo stuk is dat je auto naar de autosloop moet dan kan dat zeker en zonder zorgen. Een autosloop heeft een aantal milieuregels waar het bedrijf zich aan moet houden. Vroeger sloopten ze de auto’s echt nu noem je het eigenlijk demonteren. Demonteren komt van het woord monteren. En monteren beteken 2 of meerdere objecten aan elkaar vast maken. Demonteren betekent het tegenovergestelde. Het betekend dus 2 of meerdere objecten van elkaar af halen. Dus als jouw auto bij de sloop komt demonteren ze de auto en halen ze de auto als het ware helemaal uit elkaar. Nadat een auto gedemonteerd is blijven er verschillende onderdelen over. Deze onderdelen worden grondig nagekeken. Nadat deze zijn nagekeken weten de werknemers welke onderdelen gerecycled kunnen worden en welke onderdelen verkocht kunnen worden. De onderdelen die tweedehands worden verkocht die gaan naar een opslag waar ze alle andere tweedehands verkoop onderdelen hebben liggen. 

Vergoeding

Als jij jouw auto naar een autosloop brengt krijg je hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding is niet heel hoog maar alles is toch wat. Met het oud ijzer en het gewicht daarvan wordt de vergoeding berekend. Je krijgt ongeveer 5 tot 10 cent per kilogram oud ijzer. Als je dit aantal keer het totale gewicht van je auto doet dan weet je ongeveer je vergoeding. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn dat hang af van de status van je auto. 

Service

Bij een sloperij halen ze natuurlijk een auto van je naam af en daarna slopen ze de auto. Voordat ze de auto slopen moet de auto eerst bij het bedrijf zien te komen. Dit kan nogal moeilijk gaan als het sloop bedrijf geen ophaalservice heeft. Kijk eerst goed naar welke servicen een sloopbedrijf heeft voordat je daar je auto aanmeldt. Daarna moet je goed opletten of het sloop bedrijf erkend is bij het RDW als dit niet zo is dan kunnen er problemen ontstaan. Met deze problemen bedoelen we dat je auto lastig van je naam afgehaald kan worden. Je wilt natuurlijk dat dit wel allemaal soepel verloopt zodat jij niet meer verzekering en belasting plichtig bent.