Wannaar de autosloperij brengen?

De autosloperij is een soort van autokerkhof, maar toch klopt dit niet helemaal. Het is namelijk niet hoe je het in films ziet. Een autosloperij is een plek waar auto’s gesloopt worden en waar ze verwerkt worden. Je ziet geen auto’s op een groot terrein staan en vaak worden ze snel verwerkt. Er zijn verschillende redenen waarom je je auto naar de autosloperij zou willen brengen. Je wilt dit vooral doen wanneer je niets anders meer kunt doen met je voertuig. Maar wanneer is dit nu eigenlijk het geval? En wat doet de autosloperij precies met je voertuig? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer is je auto een sloopauto?

Je brengt je auto alleen naar de autosloperij, wanneer deze een sloopauto is. Maar wanneer is je auto precies een sloopauto? Zodra je auto total loss is verklaard door bijvoorbeeld een ongeluk, of wanneer je auto niet meer door de keuring komt. Moet je de auto laten repareren en dit kan in sommige gevallen veel geld kosten. Wanneer de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto, is het tijd om je auto te verkopen. Je kunt je auto natuurlijk verkopen via het internet, maar dit kan in sommige gevallen maanden duren. Mensen zijn namelijk niet zo snel geïnteresseerd in een sloopauto. De autosloperij heeft maar al te graag sloopauto’s, zodat ze deze kunnen slopen. Heb je een sloopauto? Zoek dan een autosloperij in de buurt en verkoop je auto aan de sloperij. Zo ben je er namelijk direct vanaf en staat de auto niet meer onder je naam. Dit kan alleen als de autosloperij erkend is door het RDW.

Wat doet de autosloperij precies?

Wanneer je de sloopauto verkoopt aan de autosloperij, gaan ze vrijwel direct aan de slag. Ze geven de auto op bij het RDW voor demontage. Daarna beginnen ze met de demontage van je sloopauto. Ze halen alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit je voertuig. Ook kijken ze naar de onderdelen en strippen ze de sloopauto van alle bruikbare en waardevolle onderdelen. Deze maken ze goed schoon en slaan ze vaak op in een groot magazijn. Deze slaan ze op zodat ze de onderdelen later kunnen verkopen aan klanten die op zoek zijn naar auto onderdelen. Zodra de sloopauto geen toegevoegde waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar de shredder gebracht.