Wat is autodemontage?

Heb jij toevallig een auto en moet deze gekeurd worden? Meestal is een keuring geen probleem, vooral als je een nieuwe auto hebt. Met een tweedehands voertuig wordt het soms toch wat lastiger. De meeste tweedehands voertuigen met een oud bouwjaar komen niet door de keuring heen. De reparatiekosten kunnen hiervan heel erg duur zijn en soms overstijgen deze de waarde van het voertuig. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar dat betekent wel dat het een sloopauto wordt. Met een sloopauto kun je natuurlijk niet veel doen en deze kun je het beste verkopen. Het verkopen van een sloopauto lijkt eenvoudig, maar dat is het vaak niet. 

Veel mensen proberen een sloopauto te verkopen via het internet, maar dit kan in sommige gevallen maanden duren. Dit is natuurlijk heel vervelend als je snel van je auto af wilt komen. Gelukkig is er een oplossing en je kunt gewoon je auto verkopen aan een sloperij. Dit betekent dat je de auto opgeeft voor autodemontage en dit is natuurlijk een goede oplossing. Autodemontage wordt anno 2022 heel erg duurzaam uitgevoerd en je kunt de auto ook makkelijk van je naam schrijven. Dit kan een sloperij erkend door het RDW en dat  is natuurlijk hartstikke fijn. Maar wat is autodemontage precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is autodemontage

Een sloperij is ervaren in autodemontage en voert dit vrijwel iedere dag uit. Bij autodemontage halen ze een sloopauto helemaal uit elkaar. Hierbij controleren ze ook natuurlijk ieder onderdeel en worden deze onderdelen vaak opgeslagen. Deze onderdelen worden later weer verkocht aan nieuwe klanten. Er zijn namelijk veel mensen op zoek naar nieuwe onderdelen en hiermee kan een sloperij veel geld verdienen. Als de sloopauto geen economische waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar een shredder gebracht. Dit doen ze voor de verdere verwerking en hiervan worden vaak nieuwe producten gemaakt.

Voordelen auto verkopen aan sloperij

Er zitten veel voordelen verbonden aan een sloopauto verkopen aan een sloperij. Je bent er in bijna alle gevallen direct van af en je auto wordt afgeschreven. Daarnaast is het een duurzame manier dan je auto op een parkeervak te laten staan. Je krijgt ook een kleine vergoeding van 100 tot 200 euro. Daarnaast zijn er ook sloperijen die de auto komen ophalen en kan dit gezien worden als het grootste voordeel.