Je auto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?
Is je auto total loss verklaard naar het krijgen van een ongeluk? Of komt je auto niet meer door de keuring en zijn de reparatiekosten hoog? Vervelend, maar wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van je auto is dat slecht nieuws. Het wordt dan tijd om afscheid te nemen van je auto en hem te verkopen. Een sloopauto via het internet verkopen is een langdradig proces en je kunt hem beter naar de sloop brengen. Een sloperij is vaak een RDW erkende demontagebedrijf. Een sloperij voert autodemontage uit, waarbij ze het voertuig helemaal uit elkaar halen. Maar hoe werkt een auto naar de sloperij brengen? In dit artikel gaan we precies uitleggen hoe dat allemaal werkt, lees het daarom eens grondig door.
Auto naar de sloop brengen, of laten ophalen?
Een sloopauto mag vaak niet meer de openbare weg op. Zo is deze vaak afgekeurd, of heeft deze geen kentekenplaten meer. Dat is vervelend, vooral als je de sloopauto naar de sloperij wilt brengen voor autodemontage. Tegenwoordig zijn er veel sloperijen met een speciale ophaalservice, waarmee ze de sloopauto komen ophalen. Op deze manier hoef je hem dan niet te brengen en wordt deze opgehaald door de sloperij. Dit is niet helemaal gratis en vaak gaat er een kleine vergoeding van je vergoeding af. Niet iedere sloperij heeft deze service en is het erg belangrijk dat je de juiste sloperij vindt hiervoor. Neem contact op met de sloperij en vraag eventueel naar deze service. In de meeste gevallen kun je dan een afspraak maken en een datum prikken voor het ophalen van de sloopauto.
Wat doet de sloperij met de sloopauto?
De sloperij regelt een vrijwaringscode voor je sloopauto, hierbij geven ze de sloopauto op voor autodemontage bij het RDW. Dit betekent dat de sloopauto niet meer onder je naam staan en dat je geen belasting meer hoeft te betalen. Wanneer dit is geregeld, gaat de sloperij direct aan de slag met de autodemontage. Gevaarlijke onderdelen zoals de accu worden uit het voertuig gehaald, daarnaast worden alle vloeistoffen eruit gehaald. De sloperij haalt alle waardevolle onderdelen onder het voertuig vandaan en slaan deze op voor latere verkoop. Wanneer de sloopauto geen economische toegevoegde waarde meer heeft, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. De afvalstoffen van de shredder worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten, zoals nieuwere auto’s.